keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Uber

Seuraavassa sovellusesittelyssä keskityn juuri Suomeen rantautuneeseen Uber -taksisovellukseen. Kysessä on siis aplikaatio, minkä avulla pystyt tilaamaan itsellesi taksin. Kun kuski ilmottautuu vastaanottamaan kyytisi, voit seurata hänen liikkeitään suoraan kartalta. Jokaisen matkan jälkeen kuskille voidaan arvostella hänen käyttäytymisen perusteella ja näin ollen pystyt saamaan jonkun käsitteen tulevan kuskisi 'laadusta'. Hinnat vaihtelevat autoissa kellonajan sekä kuskien taitojen mukaan.

Omat kokemukset Uberista perustuvat pääosin Lontooseen tehtyihin reissuihin, missä Uber -autoja piisasi ja matkat olivat aina erittäin onnistuneita. Mikä parasta, hinta oli noin puolet halvempi kuin normaaleissa takseissa. Onnistuin vielä yhtenä iltana jättämään puhelimeni yhteen autoon, jonka jälkeen laitoin asiasta välittömästi sähköpostia Uberille. Sain saman illan aikana edellisen kuskini tiedot sähköpostitse ja puhelin palautettiin minulle seuraavana päivänä. Palvelu siis pelaa!

Suomessa tilanne taitaa olla edelleen se, ettei autoja ole vielä kaikkina aikoina niin paljon liikenteessä, että palvelu vetäisi vertoja vielä takseille. Autojen kuitenkin lisääntyessä, tästä voi tulla hyvä haastaja haastaja taksin monopolimarkkinoille.

Tällä erää en kuitenkaan vielä Suomessa luottaisi tähän, jos on kiire seuraavaan palaveriin. Silti avaisin kyllä sovelluksen ennen jokaista mahdollista taksikeikkaa ja tarkistaisin onko autoja vapaana, sillä pidemmän päälle tällä säästää varmasti rahaa.

https://www.uber.com/


6 kommenttia:

  1. Tämäpä oli mielenkiintoista kuulla! Ehkä Suomessa ei ole juuri tarpeeksi vilinää, että tällaista kannattaa rantauttaa vielä tänne..

    VastaaPoista
  2. Olisi mielenkiintoista tietää onko joku jo päässyt kokeilemaan palvelua Suomessa? Jenkeissä Uber-pavelu on mitä parhainta, kyydissä saa päättää itse taustamusiikit, tarjotaan virvokkeita, ja antoipa kuski vinkkejä hyvistä ruokapaikoistakin. Toivoisin, että Uber löytäisi markkinaraon Suomestakin.

    VastaaPoista
  3. Vau, palvelu vaikuttaa upeelta, sääli tosiaan että sen toiminta on vielä suomessa niin pienimuotoista.

    VastaaPoista
  4. Uber on aiheuttanut paljon kohua niin meillä kuin maailmallakin. En muista aivan tuoreimpia uutisia siitä, millaiselta palvelun tulevaisuus Suomessa vaikuttaa.

    Onko kukaan muu kokeillut Uberia?

    VastaaPoista
  5. Hauska nähdä mitä Uberista vielä kehkeytyy. Autoja ei tosiaan ole useinkaan saatavilla, mitä nyt olen muutamia kertoja sovellusta kurkkinut.

    VastaaPoista
  6. Viikonloppuiltaisin näyttäisi kyytejä kyllä piisaavan, eli suosittelen silloin kaikkia kiinnostuneita kokeilemaan kyytiä. Ystäville oli tarjoiltu Vappuna simaa sekä tippaleipiä kyydin yhteydessä eli sellaistakin täällä jo tapahtuu :D

    VastaaPoista